Öğrencilerimize “Türkoloji Öğretimi” Konulu Konferans Düzenlendi

13 Nisan 2017 Perşembe - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 2055 kez okundu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Dâr’ül-Fünûn’dan DTCF’ye Türkoloji Öğretimi” konulu konferans, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysu Ata’nın katılımıyla, 12 Nisan 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Konferansa, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Gültekin, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dâr’ül-Fünûn’un tarihi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Aysu Ata, Tanzimat Döneminde medreselerin kendi hocalarını yetiştirdiğini, bu dönemde eğitimin çağdaşlaşması için gösterilen tüm çabalara rağmen ilköğretim alanının geride kaldığını söyleyerek, dönemin batılılaşma hareketleri konusunda katılımcıları aydınlattı.

Konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Gültekin’in Prof. Dr. Aysu Ata’ya teşekkür belgesi ve Üniversitemiz hediye paketini vermesi ile sona erdi.