Haberler

Öğretim Elemanlarımızın Kitap Bölümü Yayınlandı

14 Eylül 2021 Salı - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 276 kez okundu

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erekul ve Arş. Gör. Dr. Ali Yiğit’in yazar olarak yer aldığı “Handbook of Cereals, Pulses, Roots, and Tubers Functionality, Health Benefits, and Applications’’ isimli kitapta yer alan “Agronomic, Environmental and Genotype Effects on Phenols, Antioxidants and Amino Acid Content of Wheat’’ başlıklı çalışmaları yayınlandı.

Disiplinler arası birçok yabancı araştırıcının yer aldığı kitapta öğretim elemanlarımız; buğday tanesinin agronomik, çevre, iklim ve genetik faktörlerine bağlı olarak buğday kalitesi başta olmak üzere antioksidan, fenolik asit dağılımı ve aminoasit kompozisyonu değişimlerini inceledi.

Öğretim Elemanlarımız, insan sağlığı ve beslenme fizyolojisinde önemli yeri olan kimyasalların tarımsal faktörlere bağlı olarak değişimlerini açıklayarak literature önemli bilgiler kazandırmayı hedefledi.