Üniversitemiz 5 Ayrı Birimde Sıfır Atık Belgesi Almaya Hak Kazandı

25 Şubat 2021 Perşembe - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 461 kez okundu

Üniversitemiz, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce 5 ayrı kampüste “Sıfır Atık Belgesi” ile ödüllendirildi.

Üniversitemizin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Entegre Bilgi Sistemine beş ayrı başvuru gerçekleştirildiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi  olarak tüm birimlerimizde Sıfır Atık Yönetim Sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamayı, bu konuda akademik, idari personel  ve öğrenciler ile farkındalığı geliştirmeyi, kaynakların daha verimli kullanılması ve atık miktarının azaltılmasını hedefliyoruz. Projemizle, yaşam tarzı ve davranış bilincinin oluşturulmasını amaçlayan Üniversitemiz, bu kapsamda hem ülke ekonomisine hem de çevreye katkı sağlamış olacaktır.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Merkez Kampüsteki tüm birimleri birleştirerek “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kampüsü’, Ziraat Fakültesi ve Koçarlı Meslek Yüksekokulu’nun birleştirilerek “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Güney Kampüsü”,  Nazilli Meslek Yüksekokulu, Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Nazilli Sümer Kampüsü Koordinatörlüğü birleştirilerek “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sümer Kampüsü”, Söke İşletme Fakültesi ve Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birleştirilerek “Söke İşletme Fakültesi”ve “Söke Meslek Yüksekokulu” olarak gerçekleştirdikleri başvuruların tamamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından temel seviyede “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandıklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın başkanlığında çalışmalarını yürüten Sıfır Atık Koordinasyon Kurulunda; Doç. Dr. Esin Poyrazoğlu, Doç. Dr. Saime Seferoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Göçmez, Dr. Öğr. Üyesi Engin Çakır, Dr. Öğr. Üyesi Korkmaz Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Eren Uz isimleri yer alıyor.