Haberler

Üniversitemiz En Fazla Avrupa Patent Belgesi’ne Sahip Olan Üniversiteler Arasına Girdi

21 Mayıs 2020 Perşembe - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 299 kez okundu

Üniversitemiz, Patent Effect firmasının yayınladığı raporda en fazla Avrupa Patent Belgesi’ne sahip üniversitelerinden biri oldu.

Türkiye’de faaliyet gösteren üniversitelerin patent başvuruları (yayınlanan) analiz edilerek, en fazla Avrupa Patent Belgesine sahip olan Üniversiteler belirlendiği Türkiye’nin Patent Haritası raporunda, Üniversitemiz ülkemizin önde gelen üniversiteleri olan Boğaziçi, Koç, ODTÜ’nün bulunduğu sıralamada 18’inci sırada yer aldı.

“ADÜ’yü Aydın’ın Göz Bebeği Yapacağız”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, yenilikçiliğe önem veren bir Üniversite olduğumuzu belirterek, " Bu anlamda 207 üniversite arasında  tescil edilmiş Avrupa Patent başvurusu yapan ilk 18  sıralamasında olmamız önemli bir başarıdır.  ADÜ’yü Aydın’ın göz bebeği yapacağız.” dedi.