Üniversitemiz Hastanesinde Gerçekleşen Böbrek Nakli ile Hasta Hayata Tutundu

26 Şubat 2021 Cuma - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 233 kez okundu

Üniversitemiz Hastanesinde, diyaliz hastası 57 yaşındaki Ayşe Oruç’a eşinden alınan böbrek nakil edildi.

Böbrek yetmezliği tanısı olan ve diyaliz tedavisi gören hasta Ayşe Oruç'un doktorları tarafından nakil olması gerektiğinin belirtilmesinin ardından yapılan tetkiklerde, eşi Mustafa Oruç'un böbreğinin nakil için uyumlu olduğu saptandı.

Eşinin Böbreği Nakledildi

Hastanemizde yaklaşık 3 saat süren operasyonla Mustafa Oruç'un böbreği, eşine nakledildi. Oruç çifti, başarılı geçen ameliyat sonrası büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Organ Bağışı Hastalar için Umut Kaynağı

Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Doç. Dr. Mahir Kırnap, çiftin şu anda sağlıklı bir şekilde yürüyebildiğini ve organ bağışının hastaların için umut kaynağı olduğunu dile getirdi.