Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Sağlıkta Araştırma Yöntemleri Kursu Verdi

25 Nisan 2019 Perşembe - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 347 kez okundu

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Pınar Okyay, Prof. Dr. Filiz Abacıgil, ve yardımcı eğitici olarak Araş. Gör. Dr. Aylin Sönmez, Sağlıkta Araştırma Yöntemleri Kursu / SAK-3G (3 Gün) kapsamında Recep Tayyip Erdoğan (RTEÜ) Üniversitesi’nde 19-21 Nisan 2019 tarihlerinde eğitim verdi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay koordinatörlüğünde 2013 yılından beri sürdürülmekte olan beş günlük sağlıkta araştırma kursunun (sak-5g) üç günlük kısa formu olarak düzenlenen etkinliğe RTEÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Leyla Karaoğlu ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Şatıroğlu RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Özcan Yavaşi ve RTEÜ öğretim üyeleri katıldı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı,  Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) ve RTEÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte sağlık alanında araştırma yapan herkes için sağlık araştırmalarında gerekli temel kavramlar, araştırma tipleri, araştırma ve yayın süreçleri ile araştırmada gerekli istatistik bilgi ve becerisini kazandırmaya yönelik bilgiler aktarıldı.