Veteriner Fakültemizin İki Projesi TÜBİTAK tarafından Desteklenecek

25 Nisan 2018 Çarşamba - Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü - 1148 kez okundu

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinin üstlendiği 2 farklı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

“MCF-7 Meme Kanser Hücre Hattında Warburg Etkisinin ve Hipoksinin Glikoliz Enzimleri Gen Ekspresyonları Düzeyinde Araştırılması” projesinin yürütücülüğünü Prof. Dr. Ayşegül Bildik üstlenirken, araştırmacı olarak Dr. Funda Kıral ve Arş. Gör. Gamze Sevri Aşıcı, bursiyer olarak İrem Bayar projede görev aldı.

Prof. Dr. Funda Kıral’ın proje yürütücüsü olduğu, Prof. Dr. Ayşegül Bildik ve Prof. Dr. Pınar Alkım Ulutaş’ın araştırmacı olarak görev aldığı  “D-17 Köpek Osteosarkoma Hücre Hattı Üzerine Etoposit ve Elajik Asidin Tek Başlarına Ve Olası Sinerjistik/Additif Kombinasyonlarının Uygulanması ile Stotoksik Ve Apoptotik Etkilerinin Belirlenmesi” adlı proje de TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.